6 B Ängbyskolan

Bildanalys

Vi ser en kvinna med en svart och rosa kimono. Runt halsen har hon stora blommor i olika färger.  Hon håller också i ett paraply som har blommor och löv på i olika färger.  Det är snö i bakgrunden. Det är rosa färger i ett spår efter henne. Hon har väldigt starka konturer i ansiktet. Fokuset är på henne.  Kvinnan är på sidan av bilden. Blicken fastnar på kvinnans ansikte och på blommorna runt hennes hals. Det som gör bilden intressant är blommorna och alla färger, och tiden de måste ha tagit för att få till allt bra. Man får sommar och vinter känslor på samma gång när man kollar på bilden. Man känner sig lugn när man kollar på bilden. Ett minne som kommer fram ur bilden för en av oss är  : på  mina föräldrars bröllop så var de väldigt mycket fina blommor och färger som på bilden.  Vi tror att syftet på bilden är att mycket färg är viktigt. Dom vill också framföra henne i bilden i fokuset.  Man ska vara ute i alla väder.

Gjord av: Laman, Tofflan och Ekorren

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén