u

Makarna Arolfinis trolovning. Bild analys med August, Abit och Gustav

Längst ner i vänsterhörn så finns det ett par ballerinaskor som är vita. I mitten av bilden så ser man en fluffig liten hund som är svart.

Golvet är av mörka träplankor. Till höger om hunden så ser man ett grönt släpp.

Längst till höger så ser man en röd säng som går från längst ner i höger ända längst upp på målningen det hänger ett tygstycke runt sängen.

I mitten av målningen till höger så är det ett fönster. I höjd med fönstret så står en kille i 40 års åldern med en hög svart hatt. Hans  högra hand hålls i en lodrätt linje han håller en 40 årig kvinna i handen med sin vänster hand. Kvinnan har en stor klänning som ska utstråla makt. Hon har en vit slöja på sig hennes ansikte är vitt som alvedon. Det ser ut som att hon har på sig en långärmad blå tröja under klänningen.

Ovanför deras händer så hänger det en spegel i den så ser man deras baksidor och två personer som står och tittar på. Det är nio piggar runt spegeln i varje av dom så är det en liten målning från Bibeln.

Ovanför där så står hans signatur. Ovanför den så ser man en mäktig ljuskrona. Det sitter bara ett ljus i ljuskronan jag vet inte vad det betyder fast det kanske är något kristet eftersom dom håller på att förlova sig.

Snett nedanför till vänster om ljuskronan så är det en dörr. Uppe i dörrens vänstra hörn så ligger en dammvippa.

På fönsterbrädan så ligger det en apelsin, det står också en ljusstake utan ljus på fönsterbrädan.

Nedanför deras händer så står det en soffa som är röd. Nedanför den så står det också ett par skor.

Bilden föreställer sig deras bröllop när dom står och trolovar sig. Det ser gammaldags ut och rummet är målat ganska mörkt.

Man börjar tänka på när man är sjuk. Man blir lite intresserad av spegeln som är konvex målad. Att man kunde måla med den tekniken redan på medeltiden.

jag tror att det ska vara som ett minne av deras tro förlovning. Att dom ska kunna kolla tillbaka på målningen och minnas deras troförlovning.

 

Av// August, Abit och Gustav

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén