u

Bildanalys stjärnenatten av August,Abit och Gustav

Längst ner så är det en stad längst ner till höger, i staden så finns det en kyrka med ett högt blåt torn. Den är den största byggnaden i staden, husen ser ut att vara gjorda av trä.

Det finns många gröna cirklar runt staden. Vi tror att dom ska föreställa träd.

Ovanför staden så är det fem bergstoppar som är målade i en blå grön nyans. Ovanförbergen så har Vincent Van Gogh målat många virvlar i ett komplicerat mönster, virvlarna ser ut som planeter. Den störst är längst upp i högerhörn vi tror att den ska avbilda solen.

Himlen som är gjorda av  virvlar och komplicerade linjer som är målad i en grönt,blåt och en gul nyans, det är även lite svart i himmelen. Det ser ut att vara på natten för att man ser tolv stjärnor/planeter som är gjorda av flera lager färg. I mitten av natthimlen så ser det ut som Jing och Jang, två delar som slingrar sig runt varandra.

Långt fram till vänster så ser man ett gammalt ruttet träd som mest är målat med svart men även med små röda stråk i sig, det röda får det nästan att se ut som att den brinner. Till vänster om trädet så är det tre kullar som är målade med grönt,blåt och rött.

Bilden är storslagen men färgerna är inte så glada. Ögonen fastnar   på den stora Jing och Jangen i mitten av himmelen.

Man känner sig gammal när man ser på bilden. Man känner sig    också förvirrad av den, lite svårt att sätta den i ett sammanhang.

Den kan nog vara ett minne av den stora staden som fanns där, kanske även som minne av kyrkan.

av: August,Abit och Gustav

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén