6C

Bildanalys av Mona Lisa

1. Vi ser en kvinna med brunt hår och mörka kläder. Hon sitter framför ett stort landskap. Bakom kvinnan som kallas Mona Lisa är det berg en sjö med träd bredvid. Kvinnan sitter lite snett och kollar rakt fram. Jag fastnar med blicken mot hennes ansikte. Bilden är en halv bild.

2. Vi tycker bilden är intressant för den tog 14 år att måla och för att den är så gammmal och fin.

3. Jag tänker på när jag var i Frankrike och såg den äkta bilden på Louvren. Jag tycker att den är läskig.

4. Jag tror att Leonardo da Vinci målade bilden åt en man som ville ha en målning av sin fru. Mona Lisa ser ut som den gör för att frun som Leonardo målade av såg ut så.

Av: Linsen?‍♀️ och Ludde⚽️

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén