6C

Mona Lisa

Mona Lisa

 

Bilden är målad fram ifrån. Målningen föreställer en kvinna. Bilden är målad med mesta dels mörka färg nyanser, men är ljusare i pannan och på bröstet. När vi tittar på bilden så fasnar blicken mest på kvinnans fingrar, på ansiktet och på den lilla vägen till höger om kvinnan. Vi tycker att miljön, de mystiska leendet och de bruna ögonen gör bilden mest intesant. När vi tittar på bilden så tenker vi på mystisk, och V:s trappa. Vi tror att bildens syfte var att en person ville ha en målning av sin fru. Bilden ser ut som den gör efter som att det är ett porträtt av en kvinna, och då är det självklart att bilden ser ut som kvinnan som blev av målad! Målningen fyller fungktionen att  kvinnans man hade bestelt ett portret av henne, och ville alltså se henne oftare på väggen!

PS! Det är faktiskt sant! Det sa i alla fall M!!

Av: Semmlan?och Delerious?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén