6A

Mona Lisa

Vi ser en kvinna hon ser ut att ha löshår. Hon har en spetsig nästipp. Hon har på sig en svart och brun klänning. Vi ser vatten i backrunden och en skog. Det är molnigt på himlen. Det finns en jordväg i backrunden också. Vi ser en stenmur. Den har mycket detaljer och har en fin backrund. Den ser mänsklig ut. Vi tycker att bilden är intressant för att det är så mycket mer än bara gräs och hav i backrunden. Hon ser nästan ut som en man. Vi stör oss på att hon inte har några ögonbryn eller  ögonfransar. Leonardo da Vinci gjorde bilden för att mannen som beställde bilden ville att hans släkt skulle minnas. Den ser ut så för att det var länge sedan man målade den här och det är därför den ser så smutsig och gammal ut.

av: Anna och Alve 4A

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén