6C

Makarna Arnolfinis trolovning.

Bilden är målad med mycke detaljer. I spegeln ser man allt bakifrån,     och runt spegeln så är detbilder från Bibeln. Hunden ser ut som en blandning mellan en hund och en katt.(den är läskig) Ljuskronan är också detaljerad men den har bara ett ljus. När vi tittar på bilden så fasnar blicken på kvinnans hår och de bådas händer.                                            Vi tycker att det som gör bilden mest intresant är den detaljerade spegeln i bakgrunden, och även skriften åvanför spegeln där det står                     ”Jan van Eyck har varigt här.”                                                                                                 Målningen fyller samma funktion som alla andra målningar och bilder. Man ska titta på dom!

Semmlan!? Delereous?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén