6B

3D

Det är en ljuskrona med bara ett ljus i, en spegel är i bakgrunden och i spegelbilden ser man Jan van Eyck som står och målar mannen och kvinnan, alltså ser man allt bakifrån, det finns en liten hund nedanför kvinnan, små lejon sitter på sänggaveln, sängen är helt klädd i rött tyg och har en sänghimmel. Kvinnan har en lång grön klänning på sig och ser ut som om hon är gravid. Mannen har en hög hatt på huvudet och en lång kappa.

Vi fastnar med blicken på mannens höga hatt och på den lilla hunden nedanför kvinnan.

Vi tycker att bilden blir intressant av att det står Jan van Eycks namn på väggen och att kvinnans hår ser ut som horn.

vid tangenterna: Hallonkatten och Maskronaut

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén