6A

Bildanalys

Vi ser en man och en kvinna som håller varandra i handen på bilden. Kvinnan har en håruppsättningn som gör så att det ser ut som att hon har två horn på huvudet. På huvudet har hon en vit duk. Det ser ut också som att kvinnan är gravid men hon har bara en massa tyger som visar att hon är rik och har råd med det. Vi ser en ljuskrona i taket med bara ett ljus i. På fönsterbrädan ligger en apelsin. Det står en hårig liten hund på golvet. Det ligger två par träskor på golvet. Det finns en säng och en soffa  på bilden. Bakom soffan på väggen hänger en hjul formad spegel, i spegeln ser man två människor och en av dom är Jan van Eyck som sitter och målar bilden.

Av Olivia och Allan

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén