6A

Jan van Eyck

Jan van Eyck var en konstnär som levde under medel tiden år 1390-1449 han blev 51 år gammal och målade bland anat en målning som heter Makarna arnolfinis trolovning bilden är otroligt detaljerad och kvinnan på bilden som ser ut att vara gravid är inte gravid utan har bara väldigt mycket tyg som hon har .Man ser till och med att hon håller upp tyget på klänningen . På den tiden är det fint att ha mycket tyg och ett tecken på att man är rik. Det var detta par som gifter sig . I bilden finns en spegel som han målat. I spegeln kan man se två vittnen och en av dom är Jan van eyck som målar av trolovningen i samma bild. Det finns också en text i bilden där det står jan van eyck var här. Det finns en hund med på bilden .Även den som allt annat är den otroligt detaljerad.

Av:Nike ock Måns

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén