6A

Jan van Eyck

Jag ser en spegel. Jag ser två människor. Jag ser en hund. Jag ser ett par skor. Det finns en kvinna och en man. Kvinnan har en grön klänning. Jag ser ett fönster och man ser ett träd utanför. Mannen har en jättestor hatt och en brun mantel. Hunden är liten och den är mörkbrun. Vi ser en text på väggen. Vi ser mandariner/apelsiner som ligger på ett bord bakom mannen. Mannen har en lila rock. Jag tycker det som gör bilden intressant är alla detaljer och realismen. Bildens syfte är att dem ville ha en bild på dem två tillsammans och hunden. När jag tittar på bilden känns det som att jag ser på ett foto. När jag tittar på bilden tycker jag att människorna ser ut som dockor. Det känns som jag är inne i ett gammalt hus när jag tittar på bilden. Jag undrar hur dem gjorde skuggorna. Bilden ser ut som den gör för att det var Jan van Eycks stil. Bilden har ingen funktion för det är en bild.

Anna & Alve

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén