u

Bildanalys — Mona Lisa

Det är en ung tjej som sitter med händerna i kors på benen och ler ett mystiskt leende mitt ute ingenstans. Det ser ut som att hon har någon slags tröja eller klänning på sig och att  hon har en jacka eller typ en kappa över. Hon har håret utsläppet och håret är lockigt, och det ser ut som att hon har en slöja på sig. Hon har heller inga ögonbryn. Det är som ett stort gap i marken (det ser ut som att det är lava där) och längre bak i bilden där gapet tar slut är det massa berg. Bilden går ifrån att vara mörk där fram till att vara ljusare längre bak. Fokuset är på Mona Lisa men man fastnar med blicken på hennes ansikte. Det är väldigt intressant att vart man än ställer sig ser det ut som att hon tittar på en. Målningen är mystisk men ändå vacker. Man blir lite nyfiken på varför hon inte har några ögonbryn och varför hon ler så mystisk. Vi tror att den ser ut som den gör för att vissa saker kanske ska symbolisera känslor på något sätt.  Av: Greta, Frida och Elvira.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén