u

Mona Lisa bildanalys

Man ser ett själv porträtt av Mona Lisa gjort av Leonardo Da Vinci. Man ser en medelålders kvinna på bilden med axel långt hår, en ganska stor näsa och en liten mun. Hennes hår är långt och låkigt, på bilden så ser man inte några ögonbryn. Man ser ett streck uppe i pannan som vi tror är en slöja. Hon har på sig en klänning med en mantel över.

I bakgrunden så ser man en skog bakom huvudet och en väg vid ett bergit område vid hennes krop. Uppe till höger vid hennes huvud så ser det ut som att det brinner vid skogen.

Dom har ganska neutrala färger på målningen. Det ser ut som att hon kollar på något till höger om henne. Mona Lisa framträder som huvud personen i målningen. Mona Lisa står rak i ryggen med korsade armar med skrynkliga armar.

När man tittar på målningen så känner man sig gammal. Hon har en spetsig haka. Man känner sig inte så intresserad av något, det finns inget som sticker ut.

Meningen med målningen är nog att spara något av henne till sina barn eller barnbarn. För att en fin bild av henne ska vara kvar till omvärlden. Jag tror att bilden är en förfining av henne.

// August och Abit 6B

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén