u

Bildanalys av Au,Ab och Gu

Nästan längst  ner i vänster hörn så är det en kille som ligger på en klippa med lite gräs på, killen är naken han har brunt hår han har en stor mage naveln är också stor.

Killen ligger med ett ben på marken medans ett är böjt. Han sträker ut en hand ovanför sitt böjda ben upp mot höger hörn av målningen.

Där uppe i höger hörn så ser man en gubbe med långt gråt hår och skägg med en vit tunika, som sträcker ner sin arm mot killen nere i vänster hörn, det ser ut som att han inte når så han sträcker ut sitt pekfinger för att nå till honom.

Det ser ut som att killen ligger på ett hjärta uppe i himlen. Runt honom så är det nio personers ansikten som också kollar ner mot killen nere i vänster hörn. Dom nio personerna runt killen med den vita tunikan ser man bara lite kroppsdelar av, alla har lockigt hår och är tjejer som kollar ner mot killen i vänster hörn.

Där killen inte ligger på klippan så är det luft överallt förutom där den andra killen ligget på hjärtat. Längst ner i vänster hörn så ser man en arm som sticker upp. Det ser ut som att armen sticks upp ur en grotta.

Det finns flera sprickor i målningen. Blicken fastnar där deras händer nästan mötts.

Man vet inte så mycket om bilden, den för upp många tankar om vad den kan betyda, vad man vill visa med den. Personligen så tror jag att killen nere i vänster hörn räker upp sin hand mot ”guden” uppe i höger hörn.

Bilden känns lite sorglig, att han är ensam och är så nära att komma till alla uppe i höger hörn fast att han precis inte  når så att han fortfarande är ensam. Jag tror att bildens syfte är att beskriva sorg att kunna vara nära någon men ändå så långt borta…

 

gjord av : August,Abit och Gustav

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén