u

Bildanalys

Vi ser två stycken ”gudar” som försöker nå varandra ena från himlen den andra från jorden. Runt ”guden” i himlen ser vi många nakna människor. ”Guden” på jorden tror vi är Jesus och den i himlen tror vi är hans fader. Bakgrunden ser ut som en himmel som är sönder med sprickor i. ”Guden i himlen har grått hår och som en vit klänning på sig. Den andra ”guden” har ljusbrunt hår och sitter naken på en kulle. Det som vi tycker gör bilden intressant är att man inte vet vad den har för syfte och man vet inte vad som är tänkt att de ska göra. Bilden ser rätt så dyster ut och och väcker många känslor t.ex ledsamhet för att de bara förs ifrån varandra. När vi ser bilden tänker vi på kristna människor för att en av ”gudarna” tror vi är Jesus och den andra ”Gud”. Vi blir nyfikna på vad som händer bakom ”Gud” för att man inte ser det så tydligt. Det ser ut som att de nakna människorna bakom ”Gud” drar tillbaka honom. Bilden tror vi är en tavla om man tittar på färgerna plus att sprickorna i himlen är duken som har spruckit.

Av: Felix och Jonte

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén