u

Bildanalys

Det är två män, ena ligger naken på jordens mark och sträcker ut vänster arm till den andra mannen som sträcker ut handen tillbaka. Den andra mannen har vit klädsel och långt grått hår och skägg.  Han med vit klädsel har nakna änglar bakom sig och de svävar i luften. De nakna änglarna har orange krulligt hår och den nakna mannnen har brunt kort rakt hår. Bilden är målad med ganska    matta färger men på huden och kläderna är färgen lite skimrande. På marken där den  nakna mannen ligger är färgerna lite blå, grön och gulbrun och bakom mannen i vit klädsel är det rött. Himlen är skiftande från vit till lila och blått. Vi fastnar med blicken vid händerna och under armarna.  Bilden är rätt så skarp och under den nakna mannen sticker en hand upp som håller i en hink med någonting i. Bilden visar bandet mellan Gud och människan och att Gud hämtar en i rätt tidpunkt. Vi tycker att bilden blir intressant för att syftet inte är helt självklart och att bilden är mystisk och väcker många tankar. Vi tänker inte på något speciellt när vi ser bilden. Vi undrar varför en person är naken när vi ser den här bilden.

Av: Emma, Iris och Natalie

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén