u

Bildanalys

Vi ser  två män, en som halvligger på ett berg och är naken och en som ligger på massa kvinnor på en filt som svävar i luften. Han som ligger på filten, har grått skägg och hår, det är lockigt och fluffigt. De två männen försöker nå varandras händer.  Bilden är fotograferad i lite fågelperspektiv. Direkt när man ser bilden, ricktas blicken på båda männens händer.  Det är definitivt en tavla, den är lite sprucken. På höger sida av målningen finns det mycket röda nyanser, tillexempel är filten röd och kvinnorna ser lite röda ut. På vänstra sidan är de lite mer naturtema, blått och grönt. Himlen har färgerna vit, lila och blå, i en ljus och matt nyans. Vi tror att syftet med bilden är att man inte ska glömma någon, och att den som man älskar alltid finns kvar, fast den är död.

Ester&Stina

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén