u

Bildanalys — Makarna Arnorfinis trolovning

Vi ser en man och en kvinna som precis har gift sig och de håller hand. Mannen har en riktigt stor hatt. Hans ansiktsuttryck ser bestämt ut. Han har en stor klänning/kappa som är brun röd. Hans ben ser smala ut för att han har så stora kläder på sig, han har svarta skor. Kvinnan har en vit slöja, hennes hår är brunt och uppsatt i små horn. Hon har en lavendel färgad klänning och över den har hon en grön klänning med släp där bak. Hon har ett brunt bälte under brösten. Till vänster om mannen ligger ett par träskor och mellan paret står en liten, brun och fluffig hund. Det ser ut som att dom står i ett sovrum, på väggen hänger en spegel där man ser paret bakifrån och två andra personer. Det finns en bänk och ett fönster i rummet, där ligger det apelsiner. Spegeln har en ram, med små runda kristna bilder. Det är väldigt intressant att i ljuskronan finns det bara ett ljus, och det är tänt. Bilden är mörk, lite konstig men ändå intressant. Det är konstigt att dom ser så ledsna ut även fast dom precis har gift sig.  Syftet med bilden är att det är en bröllopsbild. De finns väldigt mycket kristet i rummet.

Av: Greta, Frida och Elvira.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén