u

Bildanalys

Vi ser ett brudpar som håller handen med en brun, lurvig hund mellan sig på golvet. Kvinnan har en grön klänning med stora ärmar. Hon har många lager på sig under klänningen och håller därför upp det med handen mot bröstet. Hon har en vit slöja och håret uppsatt i en slags knut. Hon kollar allvarligt mot hennes man. Mannen har en stor kappa som är rödbrun med päls i kanterna. Han har en stor svart hatt och kollar allvarligt mot högra hörnet längst ner på bilden. Bakom brudparet sitter det en rund spegel på väggen, ramen är brun med många detaljer. I spegeln ser man paret bakifrån med två bröllopsvittnen. Ovanför dom hänger en mycket detalierad ljuskrona som bronsfärgad .  Från det hållet fönstrets ljus kommer in är det ljusare på lampan. Det ser helt verkligt ut. När man kollar på bilden, fastnar ens blick på spegeln och på kvinnans gröna klänning. Bilden är målad framifrån i helbild. Bilden blir väldigt intressant på grund av kvinnans ljust gröna klänning i det mörkrödbruna rummet.

 

Esterdenbäster&Stinadenfina

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén