Annat

Makarna Arnolfinis trolovning- bildanalys

Bilden föreställer två personer en man och en kvinna.  Båda har fina kläder och det är väldigt detaljerad bakgrund.  Det är en liten hund vid deras fötter.  Mannen har en brun rock  med  pälskanter.  Han har en svart hatt  och skinnstövlar. Kvinnan har en jättestor grön klänning  på sig.  Den gröna klänningen är väldigt detaljerat målad.  Hon har en brudslöja med  detaljerade kanter.  Hennes öppningarna på  ärmarna   är gigantiska och klädda i vit päls. I bakgrunden finns det en konkav spegel som visar hela rummet bakifrån. Man ser parets ryggar och dom två bröllops vittnerna varav en av dom är han som har målat bilden ,Jan van Eyck.  Ljuskronan i taket är väldigt detaljerad och det är många nyanser i den blanka mässings ytan.  Gjord av Max och Aron

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén