u

Bildanalys av propaganda affischer

Affischen handlar om att USA ska sluta använda pistoler. Affischen är svår att missförstå för att den är simpel och för att den har USAs flagga som gör att det blir lättare att förstå. Det första man lägger märke till       är knuten på pistolen för att den är i gyllene snittet. Det viktigaste är den amerikanska flaggan på pistolen för utan den hade man trott att det menade fred i världen men med flagga så får bilden en helt annan betydelse. Vi tycker att bilden vänder sig till äldre ungdomar och vuxna för att det är de som kan säga till och ändra på om man får ha pistol           eller inte. Vi tycker att affischen har ett tydligt budskap och den fungerar bra och det är inget som vi vill ändra på.

 

Av Theo och Sali

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén