u

Bildanalys av propaganda affischer

Bilden vi valt är en bild på en pistol som har färgerna i USA:s flagga och är knuten längst fram på pistolen. Vi tror att bilden handlar om att det skjuts mycket och används mycket vapen i USA och att det borde stoppas och att det är dåligt.  Vi tycker att bilden inte kan missförstås och att den är tydlig i budskapet att man inte ska använda vapen.  Det första vi lägger märket till är den stora knuten längst fram samt färgerna på pistolen . Vi tycker att det viktigaste för att kunna förstå bilden är att man vet lite om vad som händer i USA och att det är väldigt lätt att kunna köpa och använda vapen i USA. Även färgerna på pistolen är väldigt tydliga. Vi tycker att bilden riktar sig till ungdomar (16- 20 åringar). Bildens budskap är ju att man inte ska bära vapen och sådant, efter som att vi tycker att det är mer riktigt till 16 till 20 åringar så tycker vi att budskapet va att man inte ska ha vapen och att det är dåligt och att efter man typ vill testa på att gör såna saker när man är i den ålderna och att det inte ska göra den. Vi tycker att enligt vårt budskapet som vi ser i bilden att då framgår budskapet tydligt i  bilden. För att knuten på pistolen är stor och färgerna är tydliga samt att det inte finns något/ några stötande moment bakom bilden. Men det som vi ser som skulle kunna förbetras är att bilden ska bli lite skarpare men annars så tycker vi att bilden är bra och man kan förstå bilden på flera olika sät men att detta som vi ser i den här bilden är våra åsikter om va vi ser i bilden.  Av: Iris, Natalie och Maya

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén