u

Bildanalys på en propaganda affisch om Ecstacy

Bilden som vi har valt handlar om drogen ecstacy. Den handlar om att man inte  ska ta droger för att man kan  dö eller få svåra skador. Droger är inget sätt att leva på. Det är svårt att missförstå bilden efter som man ser i texten att den handlar om droger och det är en döende människa på bilden. Det blir väldigt tydligt. Det första man lade märke till på bilden var fötterna utstikande från ett vitt täcke med en lapp hängandes från vänster stortå. Fötterna var riktade mot kameran och vi tror att det står personens kontaktuppgifter på lappen. Vi tycker att den mörka bakgrunden och det vita täcket samt texten är är det viktigaste för att förstå att bilden handlar om droger och dess dåliga konsekvenser. Vi tror att bilden riktar sig mot ungdomar och yngre vuxna för att dom inte ska testa droger men även till de som är fast i droger för att de ska förstå att droger inte är ett sätt att leva på. Man ser det på fötterna att de inte är ett barns eller en gammal vuxens utan det är fötter på en ungdom. Vi tror också att den riktas till den målgruppen eftersom att det är i de stadiet i livet man testar droger och det är troligast att man blir beroende då. Vi tycker att affischen fungerar och man känner att man aldrig vill testa droger. Vi tycker affischen är bra och vi vill inte ändra på den. Det är ett starkt budskap.

Ester Stina Mikis<3     6a

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén