u

Propaganda

Vi tror det är propaganda för att gå med i den nederländska armén. Om man inte kan översätta texten så kan man missförstå den t.ex att Nederländerna är det mäktigaste landet. Det vi först la märke till var mannen på bilden och att det liksom är krig. Det viktigaste för att förstå bilden var både den stora rubriken och själva texten (som var på nederländska). Vi tror bilden först och främst riktar sig mot ungdomar som är mer lätt lurad att gå med i armén för att det tror man får mer ära. Det känns som den mer tilltalar yngre krigare eftersom kriget redan har hållit på ett tag så har redan många vuxna gott med i armén. Vi tyckte den fungerade bra eftersom vi i stort sätt kunde lista ut vad den ville tilltala oss.

 

Bildtexten:

VOOR UW EER EN GEWETEN OP !-TEGEN HET BOLSJEWISMEN               DE WAFFEN ROEPT U !

FÖR DIN ÄRA OCH SAMVETE MOT BOLSJEVISMEN                                              WAFFEN KALLAR DIG

av: Felix, Oskar och Xander

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén