6A

bildanalys

Vi har tagit bilden av Kristy Michell som föreställer en väl påklädd kvinna mitt ute i iskalla vintern. Hela hennes utstrålning visar en lugn person som verkar trivas även om hon sticker ut så mycket från miljön. Hela hon är täckt med olika färger och framför allt blommor. Hon har en krans av stora blommor runt halsen i skära gälla färger som sticker ut från miljön men som passar med hennes bild och kläder. Hon står i en vintermiljö och det visar att hon sticker ut eftersom att hela hon har färger och blommor i håret och på kläderna. vi skulle villa kalla bilden en total motsatts. Hon håller även ett paraply där tyget som skulle skydda mot snö är täckt av färgsprakande blommor.

Efter henne dras ett spår med röd tung färg. Vi vill tolka det som blod. Vi känner att den här personen har haft det tufft och bär med sig ett spår av blod under sin fina kappa. Hon har blivit sårad och bär på något tungt under sina blommor och kläder. Under hennes smink finns en skör människa som bär på blodspår från sin tid.

Men vi får ändå känslan att hon har hittat lugn, hon har kommit till freds med sig själv och är nöjd där hon står just nu och att hennes täcke av färger och positiva mönster är som ett skyddande lager mot dels den kala vintern men också hennes förflutna och hennes minnen.

Det sista vi vill säga är att ge en eloge till Kristy Michell som lyckats skapa denna fantastiska bild och att hon lyckats få fram alla känslor bilden förmedlar helt på egen hand.

Av: Nike och Anton

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén