6A

Bildanalys

Det är en kvinna som sitter i en skog framför ett träd, som har ramlat. Kvinnan har väldigt ljust, lång hår. Håret har fastnat i rötterna. Hon har har många färgglada fjärilar i håret. Kvinnan är omringad av pappersfjärilar och öppna böcker. Kvinnan håller nycklar i sin hand, nycklarna är silvriga och väldigt stora. De är nästan lika långa som hennes armbåge och neråt. Kvinnan har manliga drag. Hon har en smal och liten näsa, hennes ögon är stängda och hon har en bred underläpp och liten överläpp. Fjärilarna i håret täcker hennes öron. Kvinnan är väldigt blek, nästan lika vit som snö. Hon har rött läppstift på läpparna som syns väldigt bra eftersom hennes ansikte är så blekt. Hon bär en klänning som är gjord av fjärilar och tidningsartiklar/boksidor. Hennes armar är raka och går ner på sidorna av hennes kropp. På ena handen, som hon håller nycklarna i, har hon rött nagellack på och på andra handen har hon vit nagellack. Pappersfjärilarna som omringar henne är vita och svarta, de är också väldigt stora. På marken så sitter det brunfärgade löv. Det sitter öppna böcker i trädet bakom henne. Det finns en stock framför kvinnan som går över vissa av böckerna framför henne. På en av böckerna så sitter det spindelväv. Hon har väldigt långa armar. Det ser ut som om hon är en väldigt lång person.

Vi undrar varför kvinnan håller i ett par stora nycklar i handen. Vi undrar också över varför hon är omringad av böcker. När vi kollar på bilden så känner vi oss fundersamma och nyfikna. Vi undrar vart nycklar leder till.

Av: Linn & Anna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén