6A

Bildanalys

På bilden ser vi en kvinna som står vid en port som är omringad av blommor och gröna blad. Bilden är väldigt färgglad och en blandning av ljust och mörkt ljus. Det är som att kvinnan lyser upp i den mörka djungeln. Vi ser att kvinnan har en väldigt blommig klänning och håller i en nyckel som antagligen leder till den detaljrika porten.

Det som gör att bilden bli intressant enligt oss är att det händer så mycket på bilden samtidigt så man kan fantisera mycket om vad som händer på bilden. En sak som gör bilden extra intressant är porten som är väldigt detaljerad och snygg.

När vi ser bilden blir vi fundersamma på grund av att kvinnan står framför en port med en nyckel mitt i en djungel och att kvinnan har en väldigt speciell klänning. Men även att det är väldigt ljust just där hon står men väldigt mörkt i djungeln.

Vi tror att bilden är gjord för att fascinera människor med att man kan bilda så snygg konst i en bild och inte bara i målningar och att det är en mörk djungeln i bakgrunden som den gör att kvinnan och porten ska sticka ut mer än om det hade varit en sommar äng.

// Gustav och Jakob

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén