6C, u

Bildanalys

  1. Bilden föreställer en kvinna som sitter under roten på ett stort fallet träd. Fjärilar i gråskala omringar henne, likaså böcker och hon håller i en nyckelknippa med två grå nycklar i. Hon har en klänning i ljus guld färg, med färgglada fjärilar som sitter på hennes huvud och kropp. Några små böcker sitter också fast på hennes klänning och hon är väldigt blek. Hon blundar men har starkt röda läppar. Bakgrunden är mörk i bruna nyanser jämfört med förgrunden som går mer i gråskalan och rött. Bilden är tagen framifrån. Man fastnar med blicken på kvinnans ansikte.
  2. Det är mestadels grått i förgrunden och brunt i bakgrunden. Kvinnan sitter gränsle på marken. Vi tycker att bilden blir intressant beroende på fjärilarna, böcker, nycklar och att det är mycket som händer. Också att det är färgglatt på vissa ställen. Böckerna ser gamla ut.
  3. Vi blir nyfikna på var någonstans nycklarna leder till. Några känslor vi känner är lugn, och
  4. Vi tror den ser ut som den gör för att bilden väcker minnen och/eller känslor hos konstnären. En möjlig funktion är att människor ska gå ut i naturen eller börja läsa mera.

Av Jasmine och Alwin

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén