6C

Bildanalys

Bilden är fotat framifrån. Fotot utspelar sig i en skog. I mitten av fotot är det en mosig och brun trädstam. Bakom trädstammen finns det massa rötter som sticker ut. Framför trädstammen sitter det en tjej i skräddar ställning. Hennes hår är ljus blont och slingrar upp mot trädstammen. Runt tjejen och över trädstammen är det ljus gråa fjärilar med svarta prickar. I hennes knä och runt stammen är det uppslagna böcker. På hennes kropp har hon små fjärilar och små böcker som går upp vid halsen och ner på axlarna och ner till knät. Fjärilarna är en blandning av röda, orangea och vit gråa. Böckerna är becha och orangea. Ena armen vilar i hennes knä och i den andra håller hon i två stora svarta nycklar. hennes naglar är långa och blodröda och hennes läppar är också blodröda. Hennes hud är vit blek, hon blundar och har vit eyeliner. På hennes huvud har hon massor av fjärilar som formar en krona. Fjärilarna är röda, orangea, blåa, grå vita och gula. Marken är full av orangea och bruna löv. Bakrunden är det massa grenar som sträcker sig ut. Det vi tycker är intressant med bilden är bland annat miljön för den utspelas i en skog med löven på marken som smälter ihop med trädstammen och alla grenar. Det är också intressant med alla fjärilar och böcker för dom gör mycket av bilden till en sån fantasi full bild. Hennes kläder är väldigt fasinerande med alla små detaljer av fjärilar. Dom känslor vi får är ett lugn och vi blir mer nyfikna på bilden och alla ideer. Vi tänker på en sagofigur eftersom bilden är väldigt fantasi full. Syftet med bilden som vi tror är att skogen är en fin och fantasifull plats. Av Linnea och Siri.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén