6C

Bildanalys

På bilden ser jag en kvinna. Kvinnan ser ut att ha på sig en kimono som är en traditionell japansk dräkt. Runt sin midja har hon ett stort rosa band knutet och runt hennes ansikte så ser det ut som att hon har en stor blomkrans runt sig i olika färger. Hon har rosa läppar och svarta ögonbryn. I hennes hand håller hon ett slags paraply som är täckt av massa blommor i varierande färger och hon blundar. I bakgrunden så är det snöar det och marken är täckt av snö, efter henne är det en stig som är röd/rosa, det ser ut att vara blod. Jag tycker att det som gör bilden intressant är det kvinnan har på sig och den röda stigen som är efter henne. Det får man att undra vad det röda kan komma ifrån och att man vill studera alla detaljer på kvinnans kläder, från hennes paraply till blomkrans och till hennes klänning och bakgrunden. När jag kollar på bilden så känner jag mig lite ledsen, jag känner smärta. det ser ut som att kvinnan lider av något när jag verkligen studerar bilden noga. Om man kollar på stigen efter ser det ut som att hon har skadat sig och att hon lider av det. Jag får ingen speciellt minne av bilden men när jag ser på den så känner jag en svag smärta, det är som att jag själv kan känna av hennes smärta och hur hon lider. Jag tror att den som fotograferade bilden själv kände smärta eller sorg. Jag tror att person som tog bilden ville förmedla smärta och en lidande känsla, jag tror att bildens meddelande är: Skönhet är smärta, att livet inte är en dans på rosor.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén