6C

bildanalys Vilma,Ella och Linn

Man ser en kvinna som står framför en port. Kvinnan håller i en stor guldig nyckel som förmodligen leder till porten. Hon har massor av blommor runt nacken och höften/midjan. Kvinnan har ljust hår och lika ljus hud. Hon är lite rosa runt ögonen och hennes läppar är lite rödorangea. Under blommorna kan man se en vit siden klänning som på slutet smälter ihop men någon slags dimma på marken. Hon står på en grusgång som är omringad av buskliknande träd och gången slutar framför porten. Buskarna närmast kvinnan är ljusa och ju längre ut på bilden man kommer ju mörkare och dunklare blir det. Runt portens övre del växer klätterväxter som har blommande rosor i sig. Porten är i en beige, vit färg. Porten har som två dörrar som går att öppna. Kvinnan sträcker ut handen mot handtaget som om hon precis låst upp dörren. Kvinnan står vänd mot sidan och har buskarna i ryggen. Ljuset kommer uppifrån och lyser ner på grusgången där kvinnan står. Man kan se skuggor på marken från buskarnas löv när dom bryter ljuset. Ovanför porten är det ett våg liknande mönster. På dörrarna sitter det dörrvakter som vi tycker liknar någon slags fiskvarelse. Det är en detalj på ena dörren som ser ut som en spira med två silverfärgade flätade cirklar runt. På portens båda sidor går en mur i samma färg som dörrarna. Muren skyms av av buskarna och det gör att muren inte är jätte tydlig. Där fokuset ska vara är färgerna starka och ljuset är starkare. Bilden är målad framifrån och porten och kvinnan är i centrum.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén