u

Kirsty Mitchell

Vi ser mååånga olika grejer i denna bild. Marken bilden utspelar sig på är antagligen på ett högt berg. Det utspelar sig i en skog, det är kanske vår för att det är vitt på löven längs ner. Fotografen har valt att sätta dit en stor maffig 1700-tals dörr i mitten av bilden. Dörren är utsmyckad av fina mönster och blommor, den är vit. Och färgerna på dörren är matta. På vänster sida av dörren står en vitklädd kvinna. Hon har en lång vit klänning som smälter in i den vita marken under henne. Hon har utsmyckats med blommor på vissa partier av klänningen. Hon har is blont hår med röda läppar rosa ögonskugga. Vi får känslan av att dörren med kvinnan och skogen runtomkring henne inte hör ihop.

Rent tekniskt är bilden tagen rakt framifrån. Om man tittar på andra fotografier ser man att fotografen oftast tar bilden från den vinkeln. Bilen är inte särskilt verklighets trogen, men det kanske är meningen, den kanske mer ska få fram en känsla.

Det vi tycker gör bilden intressant är att den väcker många känslor, alla kan tolka den olika. Den väcker även många frågor till exempel att kvinnan på bilden håller en nyckel i handen.

Den påminner mig (Klara) om typ Disney filmen från när jag var liten. Typ hennes fina klänning eller hennes vackra hår. Den har något lite prinsses likande över den. Typ att kvinnan på bilden egentligen är en drottning som kan in till sitt makalösa slott. Jag (Christian) blir nyfiken på vad som finns bakom dörren för att hon håller i en stor nyckel till den stora porten så att eftersom att den är stor så ser man inte vad som finns bakom.

Bilden ska nog förmedla framgång (Klara) typ att om man te.x  kämpar som jag tycker skogen representerar så kan man uppnå alt man vill göra och vill ha. Bilden kan även representera hjälplöshet. Kvinnan i bilden är alldeles ensam i skogen.  Ingen nära som kan hjälpa henne. Vi tycker att bilden är väldigt vacker.

AV: KLARA OCH CHRISTIAN.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén