6 A Ängbyskolan

Bildanalys

Vi ser en ung kvinna med en rock/tjock jacka med blommor vid slutet och kragen. Det ser ut som om hon har klänning under jackan som fortsätter nedåt marken som är omgiven av snö.  Kvinnan är på väg att låsa upp en port med en ängel nyckel i guld. Porten är omgiven av detaljer i blommor. Det är som att hon är i en djungel, det är som att där hon går blir det vinter liknande.  Det ser ut att vara väldigt fuktigt/dimmigt och solen skiner men bladen skuggar henne. Bilden är fotad från sidan/rakt framför porten. Färgerna är ljusa men bladens gröna färg konkurrerar blommornas ljusa färger som vit och ljus rosa. Fokuset är på kvinnan i mitten av bilden, som ska låsa upp porten med nyckeln.

Det som gör bilden intressant är att skälva muren och poren är mitt i djungeln och att kvinnans kläder matchar till portens utsmyckning av val av blommor. Men också blekhet med både håret som är vit och hennes bleka hud.

Man upplever av att frysa och det blir kallt. Också känslan av något pirrigt och mystiskt.

Vi som gjort analysen: Elvira och Ella

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén