6 A Ängbyskolan

Bildanalys

Vi ser en kvinna som står i snön med ett paraply gjort utav blommor. Hon har enfärgade blombuketter runt huvudet i färgerna rosa, lila, blå, gul och röd. Blommorna på paraplyet är i olika nyanser av rosa och beige med gröna blomblad. Det faller snö på hennes paraply och hon har lite snö på huvudet och blommorna. Hon har en mörk kimono på sig med ett rosa bälte. Hennes kimono har ett mönster av en vit blomväxt som hänger ner. Hennes sminkning har skarpa konturer med mörkrosa läppar och slutna ögon. Spåret efter henne i snön är rödaktigt. Naturen i bakgrunden är i oskärpa men man kan ana ett stort och kalt träd med snö på grenarna. Det ser ut som en ek. Kvinnan står inte mitt i bilden utan står lite till vänster med eken och det röda spåret på andra sidan. Vinkeln på bilden är framifrån och i helbild. Det våran blick fastnar på först är hennes ansikte och blommorna runtomkring.

Vi tycker att det är underligt med blommor i vintern och det röda spåret får oss att bli nyfikna och undra vad som har hänt. Kvinnan verkar mystisk och går sin egen väg. Vem är hon och vad känner hon?

Astrids associationer om bilden:

– Biden får mig att tänka på sommaren eftersom den vita bakgrunden framhäver färgerna av blommorna men samtidigt blir jag fundersam vad det röda efter kvinnan är, det påminner blod.

Kajsas associationer om bilden:

– Bilden får mig att tänka på vinter och kyla. Det är en kontrast mellan de färgglada blommorna och snön. Det röda spåret syns väl och påminner om blod. Jag blir nyfiken på att veta vad kvinnan gör där och varför hon har ett rött spår efter sig.

Vi tror att konstnären vill få oss att börja fundera över kvinnan gör och känner. Vi tror att det finns en tanke bakom den vita bakgrunden och de starka färgerna, hon vill framhäva färgerna och har därför valt en vit bakgrund. Bilden är inspirerad av en berättelse.

av Astrid och Kajsa 6A

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén