6 B Ängbyskolan

Bildanalys

I bilden ser vi en dam som sitter under ett ner fallit träd bland en massa böcker och fjärilar och håller i två nycklar.  Det ser ut som att det är i höst. Bilden är fotograferad med damens ansikte i mitten och från normalperspektiv.  Damen är färgglad men fjärilarna och böckerna runt om henne är gråa och nästan färglösa. Ljuset och skärpan är på damen och det är mörkt runt om.  Damen är i halvbild och man kan inte se mycket av den miljö hon är i. Den ena av oss fastnar med blicken på damens kläder och den andra av oss fastnar på damens ansikte.  Det vi tycker är intressant i bilden är nycklarna i damens hand för att man blir nyfiken på vad de leder till. Den ena av oss får ett minne från när han  var yngre och lekte i skogen på sommaren.  Man får en mystisk känsla   Av bilden.  Bilden visar att man kan fasta för en bok och älskar att läsa. Den ser ut som den gör för att tittaren ska ta upp ett minne från när de läste en bok.

Av: Karsten Rosendal och ”fåret Axel”

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén