u

Bildanalys av Mona Lisa

Vi ser en kvinna som sitter i naturen med träd och en sjö bakom sig. I bakgrunden ser vi lava som övergår till vatten och i horisonten ser vi ett isberg. Kvinnan ser ensam och vilsen ut. Kvinnan verkar ha brun ögonfärg och ser ledsen och glad ut på samma gång. Hon har brunt hår med en genomskinlig slöja. Hon har en klänning och händerna i kors. Vi tycker bilden blir intressant på grund av bakgrunden för man ser inte vad som händer där. Bilden är tagen lite från sidan, inte så bra skärpa och skuggningen ligger ungefär i mitten och nedåt. När jag ser bilden tänker jag på min resa till Paris. Vi tycker bilden väcker många känslor på grund av sättet den är målad på. En känsla som den väcker hos oss är ensamhet. Vi blir nyfikna på vad som händer i bakgrunden. Bilden är ett porträtt av en kvinna vid namn Mona Lisa.

 

Av: Felix och Jonte

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén