u

Bild analys

Vi ser 2 män varav en är naken och en har tunica och dom försöker nå varandra. Mannen till höger ligger på flera kvinnor som svävar och mannen till vänster ligger på ett berg. Berget är målad i mörka färger och bakgrunden/himlen är målad i ljus färg och gardinen som manen ligger på är målad i mörk färg. Det är sprickor i målningen så att man tro att den är målad på ett hårt material ex sten som är gammalt. Bildvinkel är målad framifrån personerna och man fokuserar på fingrarna som är så nära varandra men nuddar inte varandra och männen för att dom har mycket ljus på sig.  Våra blickar fastnar vid fingrarna för att de är så nära varandra. Syftet med bilden är att visa att gud finns och är nära folket. Ljuset gör den lite mer intressant. Funktionen fyller det religösa tänkandet .

 

av Isak och Må 6a

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén