u

Bildanalys

Vi ser ett nygift par och deras lilla vovve. Bakom dem ser vi att det hänger en spegel och till höger om den ser vi en borste som hänger på en säng kant. I spegeln ser vi paret och så kan man även lyckas se Jan van Eyck. I taket hänger det en stor ljuskrona och under den så har Jan van Eyck gjort en tagg /singnatur. I fönstret ligger det några klementiner. Mannen bär en svart hatt och brun rock. Kvinnan bär en vit slöja på huvudet och massvis med klänningar, två av dem är grön och blå. Mannen håller sin hand pekande mot tacket ungefär vid bröstet. På den högra sidan av rummet står en säng med röd sänghimmel. På golvet står den ljusbruna hunden med sina glansiga ögon. På vänster om hunden står det ett par trätofflor. Bilden föreställer dåtidens ”bröllopsfoto”. Det som gör bilden intressant är alla detaljer som t.ex i spegeln. Bilden är ganska så mörk fast samtidigt ljus. Paret ser rätt så unga ut fast det är svårt att veta exakt. Bilden är fantastisk pga alla detaljer och verklighets känslan. Känslorna som bilden ger oss är att det är på allvar. Vi blir nyfikna på spegeln för att man inte ser allt som händer i den. Bildens syfte är att det är ett bröllops porträtt.

Av: Felix och Jonte🦉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén