u

Bildanalys

Vi ser att det är otroliga detaljer och att konstnären är verkligen före sin tid. Rummet har väldigt mycket saker och man  förstår inte hur allt är målat så perfekt. Bilden är målad i rätt så mörka färger.       Vår blick fastnar på spegeln bakom paret och sedan på kvinnans ansikte för att ansiktet är så ljust i gemförelse med allt annat. Bilden blir intressant för oss för att det är så mycket detaljer och många färg nyanser. När en av oss ser den här bilden tänker hon på ett bröllop för att det är dåtidens bröllop. Bildens syfte är för oss att visa hur rik de var och deras bröllop. Vi tycker att spegeln bakom paret är så intressant för att den är målad konvex då kan man se hela rummet, vittnena som är i rummet samt konstnären Jan van Eyck som målar av paret. Bilden är målad skarp. Framför paret så står en hund som är väldigt detaljrikt målad och väldigt verklighets trogen.  Om man tittar väldigt noga på ljuskronan över paret så ser man att den är målad väldigt bra med skuggor och nyanser så den ser tredimensionell ut. Precis under ljuskronan och över spegeln kan man se att Jan van Eyck har taggat genom att skriva ”Jan van Eyck var närvarande”. En känsla som jag får när jag ser bilden är tomhet och lycka. Mannen har väldigt mörka kläder och en väldigt stor hatt. Kvinnan har en grön klänning och en blå klänning under vad man ser på bilden, det ser ut som det är väldigt mycket tyg under den gröna klänningen som hon håller upp, hon har en vit slöja med spets på kanterna. De ser väldigt rika ut med tanke på hur mycket kläder de bär och de har mycket färger på sig för att vara dåtiden.

AV: Iris,Emma och Natalie

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén