u

Propaganda bildanalys ”We can do it”

Affischens budskap är att tjejer kan göra allt som killar kan göra. Man kan inte missförstå bilden. Det första man lägger märke till är kvinnan på bilden,man ser henne iallafall före texten. Det viktigaste för att man ska kunna förstå är hennes poes,om hon bara stod helt rakt så skulle budskapet inte gå fram lika bra. Affischens målgrupp är kvinnor som tycker att dom är sämre än män och män som trycker ner kvinnor. Man ser det p.g.a budskapet till dom som inte har fattat att tjejer är lika bra som killar. Budskapet funkar,men vi vet redan att vi kan göra allt lika bra som killar. Det finns inget vi vill ändra med bilden.

Av:  Ebba & Emilia

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén