u

Propagandaaffisch

Affischen handlar om att djuren har rättigheter, och att vi människor inte ska skada djur.  Man kan missförstå bilden på så sätt att djuren är med terroristerna och vill göra skada. Det första vi lag märke till nät vi kollade på bilden var hunden eftersom att den är väldigt stor och att hundens ansiktsuttryck är argt. Vi tycker att det som är viktigast för att förstå bilden är texten, djuren som ser arga ut och att det är väldigt mörka färger.  Vi tror att bilden riktar sig till både vuxna och barn men även dem som håller på att plåga djur ex. Dem som tjuvjagar, men framförallt så vill bilden förmedla att man ska sluta att plåga djur. Man ser det på grund av människorna som håller i farliga vapen och ser grymma ut. Vi tycker att affischen fungerar, så att man tänker på vad vi verkligen gör mot djur, man blir också ledsen när man kollar på den.  Vi skulle vilja ändra på att människorna mer vänder sig mot djuren, för annars kan det se ut som att djuren springer med människorna och ska göra något dumt.

Av:David och Elvira

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén