6A, u

Bildanalys

Vi ser en kvinna klädd i en vit klänning och en sjal av blommor som håller i en silverklädd nyckel på väg att öppna en låst dörr. Dörren är klädd i blommor och olika mönster som ger dörren en känsla av att dörren är speciell och att den är viktig för bilden. Kvinnan är omgiven av en grön skog och hon lämnar ett vitt spår efter sig, Vi hade lite svårt att avgöra om det vita spåret var hennes klänning eller snö. Vi tror att hon lämnar snö och kyla som i sin ur kan tolkas som att hon lämnar död efter sig. Fokusen i bilden ligger på dörren och de olika mönstren som klär den. Bilden är tagen rakt framifrån och svagt underifrån. Färgkontrasten i bilden är ljus där objekten faller i fokus och blir mörkare desto längre bort från objektet i fokus de är.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén