6C

Bildanalys

  1. Vi ser massor av pappers fjärilar som har svarta prickar på sig. I mitten av bilden finns en tjej som blundar. Hon har väldigt ljust hår som sitter fast i ett stort träd med mycket grenar. Vi ser massor av uppslagna böcker som är bredvid fjärilarna. Böckerna och fjärilarna är runt om tjejen. Hon har rött läppstift och röda naglar. Hon har en färgglad krona med fjärilar på. Trädet ser ut att ha blivit uppslitet av starka vindar. I ena handen håller hon två väldigt stora järnnycklar. Andra handen vilar hon över en bok som hon har i knäet. I bakgrunden ser vi en stor och ganska mörk skog med massor av löv på marken. Tjejen i bilden är ganska blek. Hon sitter på marken och personen som har tagit bilden ser ut att stå i normalhöjd. Vi fastar ungefär i mitten av bilden vid tjejens krona. Och vid fjärilarna som är runt om henne. Ljuset och fokuset siktar mest på tjejen. Medans bakgrunden är lite mörkare. Grenarna på trädet hänger ner och trädet har inga löv. I bakgrunden finns även små och mellanstora stenar och lite lera på marken. Och mossa på stenarna och trädet. I trädet finns röda och bruna färger. Det ser ut som att det är eftermiddag typ lite ljust bland träderna i bakgrunden.
  2. Vi tycker att det är bra att dem har tagit ljusa färger i mitten av bilden och mörkare i bakgrunden så att man lockas till att kolla i mitten. Av: Hugo och Emma

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén