6C

Bildanalys

  1. Vi ser en vit kvinna som Theodore tror är gjord av papper, hon har ljust hår, röda läppar och naglar,hon har även en huvudbonad gjord av fjärilar och en klänning gjord av fjärilar och böcker. Hon håller med ena handen två stora svarta nycklar. Runt kvinnan finns massor med svart-vita fjärilar, hon sitter lutad mot vad som liknar en stor rotvälta. Bakom rotvältan ser det ut som att en stor skog mynnar ut. Kvinnans ljusa hår ser ut att åka upp in i rötterna på trädet och hon blundar. Bakgrunden är mörk men själva kvinnan, hennes kläder och fjärilarna är ljusa. marken är full av löv och jord och är brun. Kvinnan sitter i mitten och hela bilden är målad.
  2. Syftet kanske är att visa att kvinnan är ett med skogen, fjärilar och böcker. Theodore tycker att det är intressant att kvinnans hår och Ludvig tycker likadant men även att kvinnans klädsel är intressant.
  3. Vi tycker att bilden är ganska dyster och inte så cool. Men vi beundrar verkligen konstnärens detaljerade kläder och fjärilar. Vi blir nyfikna på kvinnans hår som ser ut att bli trädets rötter.
  4. Konstnären kanske gillar skogen, fjärilar, böcker och kvinnor och målar därför en bild som förmedlar det. Av: Ludvig och Theodore

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema av Anders Norén